madarászat, természetvédelem, szabolcs-szatmár-bereg megyében

Rólunk, elérhetőség Szakmai programok Lakossági programok Mit tehetsz te Hírek, linkek Fórum Galéria
Hírek:

 Kedves Tagtársak!

Fehérgyarmaton odútisztító akciót szerveztünk, melynek keretében a Kossuth-parkban kihelyezett 14 madárodút leszedtük és a tavalyi fészekanyagot eltávolítottuk belőlük.

Erre azért volt szükség, mert a fészekanyagban sok parazita áttelel, ami a következő évi költés sikerét ronthatja. A 14 odúból 2-ben nagy valószínűséggel széncinegék költöttek, míg a többi nagy részét verebek foglalták el. 1 odú teteje megsérült, ezt a közeljövőben ki fogjuk cserélni. Több odúból, már éjszakázásra behúzódott széncinegéket ugrasztottunk ki. A „tisztogatást” másfél óra alatt befejeztük, reméljük idén ismét sikeres lesz a madarak odúfoglalása és költése. :Habarics Béla

 mmeszb

 

Sikeres volt az idei Európai Madármegfigyelő Napok, (2010.10.02.) Cégénydánádon, a Kastély parkban.Száznál több gyerek és sok felnőtt jött el. Bár sajnos nem sok madár mozgott, azért a gyűrűzés most is sláger volt. A résztvevőknek a park növényeit, kétéltűit, ízeltlábuit is bemutattuk, a madarak mellett. Népszerű volt a sztereó mikroszkóp, amin sok apró csodát láthattak a vendégek.


 mmeszb

 Érdekes fogás: a Barabási gyűrűzőtáborban, szept.24.-én, egy részben albínó lappantyút fogtak. (vagy téli ruhát akar ölteni?)

mmeszb

 

 

 

 

 

Linkek: www.mmeszb.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!