madarászat, természetvédelem, szabolcs-szatmár-bereg megyében

Rólunk, elérhetőség Szakmai programok Lakossági programok Mit tehetsz te Hírek, linkek Fórum Galéria
 

Egyre népszerűbbek lakossági programjaink. sokan kiváncsiak a madarakra, a minket körülvevő természetre és a természetbédelmi munkákra.

Ezeket a programokat szeretnénk fenntartani és bővíteni, amennyire anyagi lehetőségeink lehetővé teszik.

Az alábbiakban pár szó és fotó, a 2010-es programokból: 

 
mmeszb
 
  
Harisok éjszakája. A haris jellegzetes faja a térségnek. Rejtőzködő madár, így megfigyelése is nehéz. Éjszaka a hangja alapján lehet becserkészni. A megfigyelést becsalogatással tesszük érdekesebbé, vagyis a madár krex-krex hangját, magnóról lejátszuk, amire legtöbbször közel jönnek. 
  
 
 
mmeszb
 
 
Nemzetközi Madármegfigyelő Nap. Ezt a "jeles" napot évente megtartjuk, csatlakozva a többi Európai madarász közösséghez. a program tulajdonképpen verseny is. Amatőr és profi kategóriában zajlik, a legtöbb megfigyelt fajért. Nem egyszer ritka és érdekes fajok kerülnek elő a tömeges megfigyelésnek köszönhetően.
 
Az ideit lásd a hírek rovatban (Cégénydánád, 2010.09.02.)      
 
 
mmeszb
 
 Fecske megfigyelés a Tiszán. Sétahajón, főleg parti fecskéket és telepeiket nézegetjük, de természetesen minden más fajt és a táj és a folyó szépségeit sem szabad lebecsülni. Kelleme napi program, főleg jóidőben.  
 
  
  
  
 
mmeszb
 
 
Gólya road show. Nyilvános gólyagyűrűzés, webkamerával kísérve. a pihés fiókák népszerűek voltak annak ellenére, hogy még igen távolról hasonlítottak elegáns szüleikre.  
 


www.mmeszb.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!