madarászat, természetvédelem, szabolcs-szatmár-bereg megyében

Rólunk, elérhetőség Szakmai programok Lakossági programok Mit tehetsz te Hírek, linkek Fórum Galéria
Ezen az oldalon néhány tanácsot és kérést teszünk közzé, ami segít abban, hogy környezet és természetbarát módon élj és segíts az állatoknak és az őket megóvó természetvédőknek.

Madárbarát kert: részletes leírás és jelentkezésLETÖLTÉS

Lehet-e élni madarak közelsége nélkül? Természetesen lehet, de sokan úgy gondoljuk, hogy velük együtt jobb. Szerencsére sok madárfaj követ bennünket még a nagyvárosok központjába is, egy kiskert pedig valóságos városi vadonná alakítható. Elegendő már egy-két madárodú, egy itatónak használt virágalátét, télen pedig egy kis etető a kertbe, az óvoda- és iskolaudvarba, ablakba, és máris élvezhetjük tollas barátain közelségét. Ha pedig már ott vannak, a pedagógusokat és a szülőket a nevelésben, a gyerekeket és felnőtteket a kikapcsolódásban, a gazdálkodókat és kiskert tulajdonosokat a kártevők távoltartásában segítik a madarak.

Madár mentés: Ha találsz, vagy látsz sérült, beteb madarat, vagy bármilyen más állatot, jelezd felénk, vagy az illetékes Nemzeti Park felé. Sok madarat csak a gyors és szakszerű ellátás ment meg a pusztulástól, hiszen nekik nincs idejük gyógyulni, ha nem tudnak repülni, elpusztulnak. Egyesületünk már sok ilyen állatot mentett meg. Kapcsolatban állunk több állatkórházzal, így szakemberek végzik a gyógyítást.  

Jelezd azt is, ha védett állatot látsz fogságban! Sajnos nagyon sok teknős, ragadozó madár szenved befogva, annak ellenére, hogy tartásuk törvényellenes. 

Ölyvek elengedése: FILMwww.mmeszb.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!